Vesna Dedić
Strana 1 od 1
Vesna Dedić
Vesna Dedić Milojević rođena je 1967. godine. Živjela je u Podgorici, a zatim se preselila u Beograd, gdje je diplomirala na Filološkom fakultetu, na katedri za Opštu književnost i teoriju književnosti. Koautor je programa Radionica za medije Officina, objavljivala intervjue sa poznatim ličnostima u najtiražnijim domaćim magazinima, pisala scenarija za koncerte i različite manifestacije (kao što je evrovizijsko takmičenje), jedna od prvih voditeljki NTV Studija B, urednica i voditeljka subotnjeg Jutarnjeg programa Televizije Beograd i proslavljena voditeljka emisije RTS Balkanskom ulicom.
Knjiški moljac- Admin
- Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014
Re: Vesna Dedić
Tri poznate glumice u svojim tridesetim susreću se sa saznanjem da njihov život nije ispao onakav kakvim su ga kao ambiciozne i zgodne studentkinje zamišljale. Gdje su pogriješile jureći za svojom vizijom sreće i nadajući se da će imati više ljubavi, aplauza, djece, novca i sreće?
Roman Zauvek u srcu je melodrama koja će vam izazvati i suze i smijeh, ali i podstaći da potražite odgovor na pitanje: da li bi sreću trebalo pojuriti ili je, ipak, u pravu glavna junakinja kada kaže da „sve za čim juriš otima se i bježi“.
Kako se nose Nadežda, Tamara i Marinela sa bivšim nedovršenim ljubavima, razvodom, roditeljstvom, ljubavnicima, upravnicima, tabloidima, prevarama, bolešću i godinama kada im se čini da im se sve važno u životu već dogodilo?
Poznata beogradska novinarka Vesna Dedić Milojević uspjela je da emotivnost po kojoj je poznata njena TV emisija „Balkanskom ulicom“ prenese i u ovaj čitljivo napisan i uzbudljiv roman, koji ćete u jednom dahu pročitati i poželjeti da ga pošaljete na adrese svih onih koji su i vama ostali zauvijek u srcu.
Vesna Dedic - 1. Zauvek u srcu.pdf
Roman Zauvek u srcu je melodrama koja će vam izazvati i suze i smijeh, ali i podstaći da potražite odgovor na pitanje: da li bi sreću trebalo pojuriti ili je, ipak, u pravu glavna junakinja kada kaže da „sve za čim juriš otima se i bježi“.
Kako se nose Nadežda, Tamara i Marinela sa bivšim nedovršenim ljubavima, razvodom, roditeljstvom, ljubavnicima, upravnicima, tabloidima, prevarama, bolešću i godinama kada im se čini da im se sve važno u životu već dogodilo?
Poznata beogradska novinarka Vesna Dedić Milojević uspjela je da emotivnost po kojoj je poznata njena TV emisija „Balkanskom ulicom“ prenese i u ovaj čitljivo napisan i uzbudljiv roman, koji ćete u jednom dahu pročitati i poželjeti da ga pošaljete na adrese svih onih koji su i vama ostali zauvijek u srcu.
Vesna Dedic - 1. Zauvek u srcu.pdf
Knjiški moljac- Admin
Roman Sunce meni, sunce tebi nastavak je melodrame Zauvek u srcu koja je bila apsolutni bestseler 2010. godine. Vesna Dedić Milojević sa prepoznatljivom emotivnošću, duhovitošću i ironijom u novom romanu suočava svoje junake sa čežnjom za vječitom ljubavlju, borbom protiv steriliteta, spoznajom o biseksualnosti partnera, agresijom u braku, ne odustajući od ideje iz prethodnog romana da se tragedije u životu dešavaju, a sreća gradi.
Inspiracija za naslov i ovu predivnu ljubavnu priču koju ćete pročitati u jednom dahu krije se u pjesmi Miladina Šobića Sunce tebi, sunce meni.
Sunce tebi, sunce meni,
tebi jedan, meni drugi put.
Ja bih s tobom, a ti sa mnom ne bi,
pa drhtim kao usred polja prut.
Zalud suze, zalud obećanja,
zalud usne, sve nas noćas dijeli.
Moram dalje, za nas nema lijeka,
a bez tebe sam kô pola čovjeka.
I zato, ne, nemoj nikad, ne,
nemoj više doći tu,
i, ne, nemoj nikad, ne,
nemoj više doći tu.
Sunce tebi, sunce meni...
Vesna Dedic - 2. Sunce meni, sunce tebi.pdf
Inspiracija za naslov i ovu predivnu ljubavnu priču koju ćete pročitati u jednom dahu krije se u pjesmi Miladina Šobića Sunce tebi, sunce meni.
Sunce tebi, sunce meni,
tebi jedan, meni drugi put.
Ja bih s tobom, a ti sa mnom ne bi,
pa drhtim kao usred polja prut.
Zalud suze, zalud obećanja,
zalud usne, sve nas noćas dijeli.
Moram dalje, za nas nema lijeka,
a bez tebe sam kô pola čovjeka.
I zato, ne, nemoj nikad, ne,
nemoj više doći tu,
i, ne, nemoj nikad, ne,
nemoj više doći tu.
Sunce tebi, sunce meni...
Vesna Dedic - 2. Sunce meni, sunce tebi.pdf
Knjiški moljac- Admin
Dve glavne junakinje, medicinska sestra Marta i Jelena koja je poznati hirurg, sreću se na noćnom dežurstvu u trenutku kada je jedna prevarena i ostavljena a druga zanesena očekivanjem velike ljubavi kakvu su imali njeni roditelji.
Tu počinje priča u kojoj će se prepoznati sve zaljubljene i usamljene, prevarene i ostavljene žene, sva usvojena deca, žene koje su se suočile sa sterilitetom muškarca kojeg vole, one koje ne moguda se izbore sa svojim srušenim snovima o srećnoj porodici.
Roman "Čuvaj me" je priča u kojoj će se prepoznati svi koji veruju u ljubav i koji se trude da u očima onog koga vole budu bolji od samih sebe.
Vesna Dedic - Cuvaj me.pdf
Tu počinje priča u kojoj će se prepoznati sve zaljubljene i usamljene, prevarene i ostavljene žene, sva usvojena deca, žene koje su se suočile sa sterilitetom muškarca kojeg vole, one koje ne moguda se izbore sa svojim srušenim snovima o srećnoj porodici.
Roman "Čuvaj me" je priča u kojoj će se prepoznati svi koji veruju u ljubav i koji se trude da u očima onog koga vole budu bolji od samih sebe.
Vesna Dedic - Cuvaj me.pdf
Knjiški moljac- Admin
Roman Kao leto svideće se ženama koje su želele da imaju lepši život od svojh majki, onima koje su od prve velike ljubavi pobegle, i onima kojima nijedan uspeh nije bio dovoljno veliki da bi zaboravile neuspeh u ljubavi.
Lola, odrasla uz samoživog oca i uplašenu majku, seli se zbog fakulteta iz Niša u Beograd i upoznaje studenta slikarstva Danila. Njeno nezadovoljstvom vezom, državom, besparicom i atmosferom u Beogradu 1991. godine odvode je u London.
Kao leto je melodrama, nostalgična priča o vremenu i ljubavima, koje se više nikada neće vratiti.
Vesna Dedic - Kao leto.pdf
Lola, odrasla uz samoživog oca i uplašenu majku, seli se zbog fakulteta iz Niša u Beograd i upoznaje studenta slikarstva Danila. Njeno nezadovoljstvom vezom, državom, besparicom i atmosferom u Beogradu 1991. godine odvode je u London.
Kao leto je melodrama, nostalgična priča o vremenu i ljubavima, koje se više nikada neće vratiti.
Vesna Dedic - Kao leto.pdf
Knjiški moljac- Admin
Knjiga „Ničija“ je roman o zaljubljenosti, toj dobrovoljnoj predaji sopstvenog života nekom drugom kojeg i ne poznaješ, o propuštenim šansama i razmišljanju koja je to misao sa kojom čovek treba da napusti ovaj svet?
Roman “Ničija” je priča o greškama koje napravimo u strahu od samoće, o umiranju ljubavi u braku, o neverstvu, o podnošenju osećaja da si iskorištena.
Roman “Ničija” je i putokaz čitateljkama kako da nauče da budu svoje, ni nečije ni ničije ni svačije, roman o praštanju i veri da te onaj koji ume da voli uvek negde čeka.
Glavna junakinja Danka veruje da je život bajka kada si u zagrljaju onog koga voliš. Njena drugarica Maša više veruje u basne jer uvek na kraju neko nekog prevari. Od rodne Budve, studentskih dana u Beogradu, do života u Štokholmu njih dve prolaze decenije trošeči godine kao sate.
Kroz atmosferu stare Budve, Beograda devedesetih, Štoholma sa emigrantskim predgrađima, kriminala i narko bosova, kao i današnjeg Beograda Vesna Dedić je ispisala melodramu koja oslikava situacije i osećanja u kojima će se pronaći i žene i muškarci, i heteroseksulni i homoseksualni parovi, i samci, i oni u srećnim, ali i brakovima u kojima je ljubav počela da umire.
Vesna Dedic - Nicija.pdf
Roman “Ničija” je priča o greškama koje napravimo u strahu od samoće, o umiranju ljubavi u braku, o neverstvu, o podnošenju osećaja da si iskorištena.
Roman “Ničija” je i putokaz čitateljkama kako da nauče da budu svoje, ni nečije ni ničije ni svačije, roman o praštanju i veri da te onaj koji ume da voli uvek negde čeka.
Glavna junakinja Danka veruje da je život bajka kada si u zagrljaju onog koga voliš. Njena drugarica Maša više veruje u basne jer uvek na kraju neko nekog prevari. Od rodne Budve, studentskih dana u Beogradu, do života u Štokholmu njih dve prolaze decenije trošeči godine kao sate.
Kroz atmosferu stare Budve, Beograda devedesetih, Štoholma sa emigrantskim predgrađima, kriminala i narko bosova, kao i današnjeg Beograda Vesna Dedić je ispisala melodramu koja oslikava situacije i osećanja u kojima će se pronaći i žene i muškarci, i heteroseksulni i homoseksualni parovi, i samci, i oni u srećnim, ali i brakovima u kojima je ljubav počela da umire.
Vesna Dedic - Nicija.pdf
Knjiški moljac- Admin
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|