Laurel Corona

Ići dole

Laurel Corona  Empty Laurel Corona

Počalji od Knjiški moljac taj Uto Maj 30, 2017 6:16 am

U ovom povijesnom romanu, utemeljenom djelomično na historijskim činjenicama, autorica oživljuje likove dviju sestara glazbenica, koje su svoje glazbeno umijeće izgradile u samostanu Pieta u Veneciji te ga nadogradile zahvaljujući jednom od najslavnijih baroknih skladatelja i violinista, Antonija Vivaldija.
Od najranijeg djetinjstva, kad su se, napuštene od majke, našle u samostanu, prelijepa i zavodljiva Chiaretta i njezina starija sestra, ponešto suzdržana i skromna Maddalena, otkrivaju ljubav prema glazbi.
Dok će Chiarettin put voditi od slavne solo-pjevačice u samostanskom zboru do aristokratove nevjeste i sudionice pomalo razvratnog života u osamnaestostoljetnoj Veneciji, Maddalena će ostati posvećena samostanskom životu i svojoj strasti prema violini, ali i prema Vivaldiju. No, usprkos različitim putovima i nedaćama koje će uslijediti, sestre će ostati vjerne jedna drugoj kao i svojoj ljubavi prema glazbi.
"Četiri godišnja doba" otvaraju okno u prostor-vrijeme Venecije u njezinu zlatnom dobu i otkrivaju kako je nastalo jedno od najvećih remek-djela klasične glazbe, Vivaldijevi koncerti okupljeni pod naslovom ovog romana.

Laurel Corona  Cetiri10

Laurel Corona - Cetiri godisnja doba.pdf
4shared.com/office/VZIy-_-3ca/Laurel_Corona_-_Cetiri_godisnj.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu