Nafisa Hadži

Ići dole

Nafisa Hadži   Empty Nafisa Hadži

Počalji od Knjiški moljac taj Čet Jun 08, 2017 10:44 am

Nafisa Hadži   Nafisa10

NAFISA HADŽI rođena je i odrasla u Los Anđelesu. Njena porodica doselila se iz Bombaja u Karači 1947, kada se se razdvojili Indija i Pakistan. Kasnih šezdesetih Nafisini roditelji su došli u Sjedinjene Države. Studirala je američku istoriju u Berkliju, a titulu doktora nauka dobila je na univerzitetu u Los Anđelesu. Živi u Kaliforniji sa mužem i sinom. Održava stalne veze sa Pakistanom i često je u organizaciji raznih humanitarnih programa za tu zemlju.
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nafisa Hadži   Empty Re: Nafisa Hadži

Počalji od Knjiški moljac taj Čet Jun 08, 2017 10:48 am

Svojevoljna i inteligentna Saira Kader, mlada Amerikanka indo-pakistanskog porekla, još od detinjstva krši granice između porodične tradicije i želje za nezavisnošću.
Vođena slobodnim duhom i buntovnom prirodom, Saira odbacuje stege tradicionalnih ideja o porodici, dužnostima, obavezama i sudbini, odlučivši da postane novinarka i da osvoji čitav svet.
Pet godina kasnije, doživljava ličnu tragediju koja iz korena menja njen život. Žena koja je dotad putovala širom sveta kako bi razotkrila detalje iz tuđih života, sada mora da se uhvati u koštac sa vlastitim istinama. Na putu samospoznaje, pribežište pronalazi u životnim pričama svojih roditelja i predaka. Dok korak po korak razotkriva nadu, bol, radost i strast koji su oblikovali njihove živote, Saira se suočava sa istinom koju ranije nije želela da prizna – da izbori koje pravimo nisu uvek u našim rukama i da vera nije samo stvar intelektualnog opredeljenja.

Nafisa Hadži   Molitv10

Nafisa Haji - Molitva moje majke.pdf
4shared.com/office/AUkdkcjAca/Nafisa_Haji_-_Molitva_moje_maj.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nafisa Hadži   Empty Re: Nafisa Hadži

Počalji od Knjiški moljac taj Čet Jun 08, 2017 10:49 am

Kada se sukobe vera i činjenice, Džo Marč – mlada žena rođena u evangelističkoj hrišćanskoj porodici – bori se sa sumnjama i pitanjima o tome ko je ona i kako se uklapa u zaveštanje svoje religiozne porodice. Ona sledi niti za koje se nada da će je dovesti do istine, što je vodi do neverovatnog traganja iza granica jezika i vere, kroz provalije verskih podela u muslimanskom svetu, smeštene u okvire rata protiv terorizma; od Kalifornije do Čikaga, Pakistana do Iraka. Dok uranja duboko u prošlost, upoznaje brojne rođake sa različitim životnim pričama – za mnoge od njih nije ni znala da postoje – čija su iskustva nesumnjivo isprepletana sa njenim. Do kraja svog putovanja, saznaje da ništa nikad nije onakvo kakvim se čini i da su osobe koje su najviše posvećene duhovnom često one koje su nekada najviše sumnjale u svoju veru.

Nafisa Hadži   Slatki11


Nafisa Haji - Slatki ukus suza.pdf
4shared.com/office/48PI55Wvei/Nafisa_Haji_-_Slatki_ukus_suza.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nafisa Hadži   Empty Re: Nafisa Hadži

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu