Mischa Berlinski

Ići dole

Mischa Berlinski Empty Mischa Berlinski

Počalji od Knjiški moljac taj Čet Jun 08, 2017 10:08 am

Mischa Berlinski rođen je u New Yorku 1973. Studirao je klasičnu filologiju na Sveučilištu Columbia i na Berkeleyju. Između ostalih poslova, radio je kao novinar u Tajlandu. Trenutačno živi u Rimu. Njegov prvi roman "Terenski rad" bio je finalist ugledne američke nagrade National Book Award 2008., a objavljen je, uz hvalospjeve publike i kritike, na više svjetskih jezika.
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Mischa Berlinski Empty Re: Mischa Berlinski

Počalji od Knjiški moljac taj Čet Jun 08, 2017 10:11 am

Kad mu djevojka dobije posao u Tajlandu, mladi novinar Mischa Berlinski pridruži joj se kaneći uživati što više, a raditi što manje. No jedne pijane večeri do njega se dokotrlja priča: karizmatična američka antropologinja Martiya van der Leun nađena je mrtva u tajlandskome zatvoru gdje je služila doživotnu kaznu zbog ubojstva.
Isprva tek znatiželjan, Mischa polako odmotava klupko pripovijesti, a njegova potraga vodi ga do temelja moderne antropologije, kao i do obiteljske povijesti Martiyine žrtve - mladog misionara koji je u planinama Tajlanda propovijedao tajanstvenom domorodačkom plemenu Dijalo.
Kad drugih tragova ponestane, opsesija Martiyom van der Leun Mischu će naposljetku odvesti u svijet tajlandskih planinskih naroda, djevičansku zemlju koja postaje bojištem razornih strasti i dvaju suprotstavljenih, tipično američkih načina gledanja na svijet.
Živa, strastvena, duhovita, "Terenski rad", knjiga je o opsjednutostima i tabuima - znanstvenim, religijskim i seksualnim - koja najavljuje novi uzbudljivi glas američke književnosti.

Mischa Berlinski 419110

Mischa Berlinski - Terenski rad.pdf
---------------------------------
4shared.com/office/J5EC_zFxca/Mischa_Berlinski_-_Terenski_ra.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu