Lajonel Šrajver

Ići dole

Lajonel Šrajver Empty Lajonel Šrajver

Počalji od Knjiški moljac taj Pet Jun 02, 2017 8:30 am

Lajonel Šrajver 39210

Lajonel Šrajver je rođena 1957. godine u Severnoj Karolini (Sjedinjene Američke Države). Nakon studija na Univerzitetu Kolumbija živela je u Najrobiju, Bangkoku i Belfastu. Trenutno živi u Londonu i Njujorku.
Bavi se pisanjem beletristike i radi kao novinarka, između ostalih, i za časopis The Economist, Wall Street Journal i Philadelphia Inquirer.
Za roman Moramo da razgovaramo o Kevinu dobila je nagradu Orindž 2005. godine.
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Lajonel Šrajver Empty Re: Lajonel Šrajver

Počalji od Knjiški moljac taj Pet Jun 02, 2017 8:31 am

U nizu ispovednih pisama voljenom mužu Frenklinu Eva piše o sebi, o njihovoj ljubavi, braku, o njihovom sinu Kevinu i o svemu što ju je razdiralo pre no što će ih zadesiti tragedija, a neverovatna priča je spor, uzbudljiv silazak u pakao, koliko potresan toliko i fascinantan

Blistava proza Lajonel Šrajver u potpunosti dočarava emotivni haos koji je rastrgao Evu, ali je to istovremeno i izuzetna metafora za tragediju zemlje gde sve ide kao po loju, u kojoj niko ne gladuje, i gde se sve može kupiti sem svrhe života. Ovo je potresan, psihološki dubok, ponekad čak i crnohumorni roman sa dubokim, promišljenim zaključkom, pripovest o opasnoj razlici između onoga što osećamo i onoga što smo zapravo spremni da priznamo.

„Sjajno sročenim rečenicama kojima neuvijeno izražava svoje stavove o materinstvu, karijeri, porodici i tome šta to u američkoj kulturi stvara decu ubice, Lajonel Šrajver vodi od krivice do saosećanja, od odmazde do oproštaja.“

Lajonel Šrajver Moramo10


Lionel Shriver - Moramo da razgovaramo o Kevinu.pdf
4shared.com/office/PX1HJdbXei/Lionel_Shriver_-_Moramo_da_raz.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu