Lesli Silbert

Ići dole

Lesli Silbert Empty Lesli Silbert

Počalji od Knjiški moljac taj Sre Maj 31, 2017 7:33 am

Lesli Silbert 41410

Lesli Silbert, stručnjak za englesku renesansnu književnost i privatni detektiv, pretočila je svoja iskustva u jedan od najprimamljivijih trilera koje smo imali prilike da čitamo poslednjih godina. Magazin „People“ kliče: „I.Q. Silbertove briljira u „Obaveštajcu“... fanovi misterija i krimića progutaće ovaj roman“. Autor bestselera Dejvid Morel naziva ga „fascinantnim spojem renesansne špijunaže i savremene intrige“, a bestseler pisac istorijskih romana, Šaron K. Penman hvali Obaveštajca kao „opasnog... jer kada ga jednom uzmete, ne možete da ga ispustite.“

Lesli je diplomirala na Harvard koledžu 1998. sa diplomom iz istorije nauke. Proleće prve godine na koledžu provela je u inostranstvu, čitajući elizabetansku dramu na Oksfordu, i bila je tako ponesena i očarana temom – posebno dramskim piscem i špijunom, Kristoferom Marlouom – da je odlučila da upiše specijalistički program Harvarda iz svoje oblasti kako bi se upustila u dublje i opsežnije proučavanje engleske remesanse.

Opredelivši se za spoj istorije, istorije nauke i predavanja iz književnosti, ona se usredsredila na ideje 16. i 17. veka o radoznalom i neizvesnom sticanju zabranjenih znanja. U centru njenog istraživanja bilo je pitanje: Sticanje koje vrste znanja je tada bilo najopasnije i zašto?

Godinu dana kasnije, Lesli je odlučila da akademski put ipak nije za nju i prijavila se za položaje u najjačim državnim kompanijama koje se bave privatnim istraživanjem. Kao što i sama kaže: “Škola je bila sjajna, ali me je Marlou istinski inspirisao. Koliko god da sam volela biblioteke i čitanje, želela sam da svoja interesovanja iznesem u stvarni svet, da istražujem i otkrivam tajne za pare.”

Pod nadzorom bivšeg generalnog direktora za Operacije u CIA, Lesli je sprovodila istraživanja u vezi sa umetničkim delima i predmetima opljačkanim u II svetskom ratu, nerešenim ubistvima, razotkrivala planove pronevera i nalazila nezakonitosti u funkcionisanju velikih zapadnih biznisa koji su se odvijali u inostranstvu. Kao jedan od najmlađih i najboljih privatnih detektiva Menhetna koji rade na terenu – dobijajući svoje informacije kroz odnose sa ljudima, radije nego preko kompjutera – privukla je priličnu pažnju medija. Njenua biografija i profil bili su objavljeni u W, The New York Post, Women's Own, u raznim internacionalnim časopisima, a lično ona se pojavila na Fox News Live-u i Extra. Sa objavljivanjem Obaveštajca, pažnja javnosti se intenzivno nastavila. Lesli je nastupala kao autor-gost u People, The Washington Post Book World, The Los Angeles Times Book Review, The New York Times Book Review, The Denver Post, The Houston Chronicle i pojavila se, između ostalih, na TV sudu u TV's Catherine Crier Live i ESPN's Cold Pizzakako bi promovisala svoj debitantski roman.

Lesli sada piše svoj drugi roman o Kejt Morgan. Kao i Obaveštajac, on prepliće uzbudljivu istorijsku misteriju sa, tematski povezanom, modernom intrigom. Kako Lesli voli da bude “istraživač na licu mesta” ili da obilazi lokale i mesta koje opisuje u svojim romanima, ona planira jesenje putovanje na nekoliko mediteranskih i severnoafročkih destinacija, što će se verovatno jasno odraziti u njenom narednom
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Lesli Silbert Empty Re: Lesli Silbert

Počalji od Knjiški moljac taj Sre Maj 31, 2017 7:41 am

London, 1593: radnja romana započinje tri nedelje pre ubistva Kristofera Marloa, pisca i špijuna u tajnoj službi kraljice Elizabete I. Taj zločin je do danas ostao nerasvetljen. Marlo se nada da će mu se vratiti izgubljena muza dok kreće na novi obaveštajni zadatak... i otkriva tajnu koje će mu zapečatiti sudbinu.
Njurjork Siti, sadašnjost: stručnjak za renesansu i privatni detektiv Kejt Morgan istražuje krađu i užasno ubistvo koje uključuje misteriozni, stari rukopis nedavno otkriven u centru Londona. Kakva to tajna vreba sa požutelih, šifrovanih strana... i kako može, vekovima kasnije, navesti nekoga na ubistvo?

Lesli Silbert Obaves10

Leslie Silbert - Obavestajac.pdf
4shared.com/office/glSak54kei/Leslie_Silbert_-_Obavestajac.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu