Ketrin Harison

Ići dole

Ketrin Harison   Empty Ketrin Harison

Počalji od Knjiški moljac taj Ned Maj 28, 2017 11:02 am

Ketrin Harison   Ketrin11

KETRIN HARISON autorka je romanа i biografija, a nedavno je napisala i knjigu o istinskom zločinu – While They Slept: An Inquiti into the Murder od a Family. Živi u Njujorku sa mužem Kolinom, takođe romanopiscem, i troje dece.


Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Ketrin Harison   Empty Re: Ketrin Harison

Počalji od Knjiški moljac taj Ned Maj 28, 2017 11:06 am

Sankt Peterburg, 1917. godina.

U osvit prve zore nove godine, iz ledom okovane Neve izvučeno je telo ubijenog Raspućina, Ludog Monaha. Njegova kćerka Maša poslata je da živi u carskoj palati sa carem Nikolajem i njegovom porodicom, uključujući i svojeglavog princa Aljošu. Očajnički se nadajući da je Maša nasledila Raspućinove čudesne isceliteljske moći, carica Aleksandra je moli da neguje Aljošu, koji boluje od hemofilije, bolesti krvi zbog koje je dečak vezan za postelju, budući da bi i najobičnija ogrebotina ili tek blagi udarac mogli da budu fatalni.

Dva meseca nakon što je Maša došla u palatu, car je prinuđen da se odrekne prestola, a boljševici stavljaju carsku porodicu u kućni pritvor. Dok Rusijom bukti građanski rat, Maša i Aljoša žale za nekadašnjim životom, pronalazeći utehu jedno u drugom. Kako bi bar na neki način pobegli iz sumorne stvarnosti zatočeništva, oni poput Šeherezade pripovedaju priče – neke ulepšane a neke u potpunosti izmišljene – o ljubavi cara Nikolaja i carice Aleksandre, o Raspućinovim razvratnim dogodovštinama, i o predivnoj i neverovatnoj zemlji na ivici neizbežnih promena. U njihovom čarobnom svetu mašte, slabost se pretvara u snagu, legende postaju istina a budućnost koju nikada neće dočekati izgleda kao da je nadohvat ruke.

Ketrin Harison   Opcinj10

Kathryn Harrison - Opcinjena.pdf
4shared.com/office/tanhFxlWei/Kathryn_Harrison_-_Opcinjena.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu