Marek Krajewski

Ići dole

Marek Krajewski  Empty Marek Krajewski

Počalji od Knjiški moljac taj Sub Maj 06, 2017 7:00 am

Nagrađivani poljski lingvist i autor kriminalističkih romana Marek Krajewski rođen je 4. rujna 1966. godine. Klasičnu je filologiju diplomirao na sveučilištu u Wroc³awu, gdje je 1999. godine doktorirao. Iste je godine napisao i svoj prvi u nizu kriminalističkih romana.

Premda inspiraciju pronalazi i u britanskim autorima, uzor mu je Raymond Chandler, američki pisac detektivskih priča čiji je protagonist romana Philip Marlowe postao sinonim za privatnog detektiva.

Marek Krajewski je do danas objavio pet kriminalističkih romana u kojima je glavnu ulogu i zadatak istražitelja povjerio policajcu Eberhardu Mocku (Smierć w Breslau, 1999.; Koniec swiata w Breslau, 2003.; Widma w miescie Breslau, 2005.; Festung Breslau, 2006.; Dzuma w Breslau, 2007.). Radnja je u svakom romanu smještena u poljski grad Breslau, kako se zvao Wroc³aw do Drugoga svjetskog rata kad je bio šesti najveći grad u Njemačkom carstvu.
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Marek Krajewski  Empty Re: Marek Krajewski

Počalji od Knjiški moljac taj Sub Maj 06, 2017 7:03 am

Najprodavaniji i nesumnjivo najpopularniji poljski pisac u svijetu Marek Krajewski slavu i status može zahvaliti ponajprije serijalu kriminalističkih romana o inspektoru Eberhardu Mocku. "Smrt u Breslauu", prvi roman iz tog serijala, preveden je na sve svjetske jezike, a inspektora Mocka podjednako su oduševljeno prihvatile i publika i kritika.

Radnja romana odvija se u današnjem Wroc³awu, koji je uoči Drugoga svjetskog rata bio tipična njemačka provincija. Inteligentni inspektor ondje se našao zbog svoje ljubavi prema bordelima, piću i zadimljenim klubovima sa sumnjivom klijentelom. Mock se sjajno snalazi u dekadentnome predratnom Breslauu, no istraga stravičnih ubojstava donekle će ga izbaciti iz takta.
Marek Krajewski  463510

4shared.com/office/A_6NrFpVca/Marek_Krajevski_-_Smrt_u_Bresl.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Marek Krajewski  Empty Re: Marek Krajewski

Počalji od Knjiški moljac taj Sub Maj 06, 2017 7:04 am

Neke su tajne jednostavno prevelike da bi se ponijele u grob. Godine 1960. inspektor Mock leži na samrti u New Yorku i priznaje prijatelju Herbertu Anwaldtu što se doista dogodilo u Breslauu 1927.

Današnji Wroc³aw dvadesetih je godina vrvio švercerima, kriminalcima, dekadentnim bogatašima, bordelima i kockarnicama. Inspektor Mock slika je i prilika grada u kojemu radi, a kad se pojavi serijski ubojica koji pokraj naizgled nepovezanih žrtava ostavlja listove kalendara, prisiljen je upotrijebiti sva svoja znanja kako bi riješio zagonetku.

Opsjednut slučajem, zapostavlja svoju ženu Sophie, koja se odaje orgijama, no nekako uspijeva povezati ubojstva kad u prašnim arhivima otkrije sektu Sepulchrum Mundi.

"Kraj svijeta u Breslauu" drugi je u nizu romana poljske spisateljske zvijezde Mareka Krajewskog o slavnom inspektoru Eberhardu Mocku. Poput "Smrti u Breslauu", i ovaj roman počinje kao napeta kriminalistička priča, a završava spektakularnim otkrićima, tajnim društvima i smakom svijeta!
Marek Krajewski  Th_44210

4shared.com/office/EbabOW1eei/Marek_Krajevski_-_Kraj_svijeta.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Marek Krajewski  Empty Re: Marek Krajewski

Počalji od Knjiški moljac taj Sub Maj 06, 2017 7:05 am

Godina je 1919., a slavni inspektor Eberhard Mock pokraj unakaženih tijela četvorice mornara pronalazi poruku koja je upućena njemu. Zagonetni i okrutni ubojica kažnjava ga za neki stari grijeh, traži da prizna zabludu te prijeti novim ubojstvima.

Slijedom istrage prepredeni Mock obilazi javne kuće i zadimljene pivnice dekadentne njemačke provincije. I dok malo-pomalo otkriva detalje strašnih zločina, shvaća da ga je ubojica podmuklo uvukao u svoju mrežu...

Što istraga dalje odmiče, Mockovi su živci sve slabiji i počinje vjerovati da ga proganjaju sablasti, koje mu ne daju mira ni na javi ni u snu. Tragovi ga naposljetku dovode do otkrića tajnoga okultističkog bratstva koje štuje starogrčka božanstva.

"Sablasti u Breslauu" treći su nastavak iz proslavljenoga serijala o inspektoru Eberhardu Mocku zahvaljujući kojemu je poljski pisac i klasični filolog Marek Krajewski prepoznat diljem svijeta kao jedan od kanonskih, punokrvnih pisaca povijesnoga krimića.

Marek Krajewski  Th_47910

4shared.com/office/gtBZzxcXca/Marek_Krajevski_-_Sablasti_u_B.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Marek Krajewski  Empty Re: Marek Krajewski

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu