Lorenco Karkatera

Ići dole

Lorenco Karkatera Empty Lorenco Karkatera

Počalji od Knjiški moljac taj Uto Maj 02, 2017 1:17 pm

Lorenco Karkatera je rođen 1954. godine u Njujorku, u kraju koji se zove Paklena kuhinja. Na početku svoje karijere radio je kao reporter Dejli njuza, a zatim kao scenarista za brojne televizijske emisije i filmove. Napisao je šest romana i dve autobiografske knjige, od kojih ga je knjiga Spavači proslavila: postala je Njujork tajmsov bestseler, prevedena je na 32 jezika i prodata u 1,5 milion primeraka, a 1996. godine prema njoj je snimljen film sa Robertom de Nirom, Dastinom Hofmanom i Bredom Pitom u naslovnim ulogama.
Lorenco Karkatera je izuzetno popularan pisac, omiljen kod publike, ali i kritike. Njegova dela su napisana u urbanom, modernom stilu i prepuna su dinamične, upečatljive radnje, duhovitih opaski i neočekivanih raspleta. Lorenco Karkatera je oženjen i ima dvoje dece.
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Lorenco Karkatera Empty Re: Lorenco Karkatera

Počalji od Knjiški moljac taj Uto Maj 02, 2017 1:17 pm

Četiri dečaka odrastaju u Njujorku, u kriminalnom okruženju Paklene kuhinje. To je bezbrižan život pun dečjih radosti i ponekog problema koje donosi odrastanje u lošem kraju. No, sticajem nesrećnih okolnosti, njihov se život zauvek menja – nevinost biva brutalno i nepovratno otrgnuta iz njihovih dečačkih duša, a nasilje i teror prete da skrše svaku ljudskost u njima...
Ova knjiga je mnogo više od priče – to je potresna slika jednog siromašnog sveta u kojem vladaju zakoni ulice, beskrupulozna nebriga države za maloletnike, ali i duboko emotivno svedočanstvo o prijateljstvu i ljubavi, strahu i osveti.

Spavači su knjiga koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Lorenco Karkatera 13647611

4shared.com/office/cSdvC1nsca/Lorenco_Karkatera_-_Spavai.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Lorenco Karkatera Empty Re: Lorenco Karkatera

Počalji od Knjiški moljac taj Pet Maj 05, 2017 12:58 pm

Rođen usred tragedije i nasilja, vaspitavan u senci strašne tajne, mladi Anđelo Vestijeri odlučuje da napusti svoju prošlost i svog oca. Svoju novu porodicu on pronalazi među kriminalcima koji vladaju Njujorkom 20. veka. Tokom krvavog napredovanja od vojnika do mafijaškog šefa, susrešće se sa još brutalnijim izdajama – u prijateljstvima, u svom nemilosrdnom poslu, u ljubavi – ali na tom putu shvatiće pravo značenje odanosti, vrline odnosa sa drugim ljudima i sudbinu usamljeničkog, mada moćnog života koji je izabrao.

Nakon mnogo godina, neprijatelja koji su iskrsavali i koji su pobeđivani, ratova koji su vođeni i dobijani, stari don upoznaje napuštenog dečaka kome je potreban roditelj koliko i zaštita. Time što će uzeti Gejba pod svoje skute i podučiti ga svemu što zna, Anđelo Vestijeri će u jeseni svog života naučiti šta je veće: njegova ljubav prema dečaku ili njegova potreba da bude gangster i da živi po okrutnim pravilima koja je i sam stvarao.

Bogata priča sa nezaboravnim likovima, jedinstvenim razumevanjem filozofije podzemlja i neumornim ritmom, Gangster nas vodi od doba Kumova do današnjeg sveta urbanih biznismena. Ali ovde je reč o nečemu što je mnogo veće od autentične hronike kriminala. Gangster predstavlja strašan portret borbe jednog čoveka protiv svoje sudbine – i nezaboravnu sagu o jednoj porodici, jednom gradu i jednom veku.

Lorenco Karkatera Gangst10

4shared.com/office/NQn-xbLqei/Lorenco_Karkatera_-_Gangster.html
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Admin

Broj poruka : 4825
Datum upisa : 08.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Lorenco Karkatera Empty Re: Lorenco Karkatera

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu